Huippuvuoret
Huippuvuoret on uniikki luontokohde. Tämä on jääkarhujen aluetta, jossa näet kesäaikaan tuhansittain muuttolintuja, valaita, mursuja ja upeita jäätiköitä.

Risteily Huippuvuorille
Norjalle kuuluvat Huippuvuoret on kesäisin keskiyön auringon valaisema upea luontokohde. Nämä saaret ovat erämaata, joka on talvisin pelkkää lunta ja jäätä. Kesäisin sulava maa paljastaa karun maaston, jossa korkeimmatkin kasvit ovat hädin tuskin viiden sentin korkuisia.
Paras tapa kokea Huippuvuoret on osallistua tutkimusmatkaristeilylle, joka vie sinut tutustumaan saariryhmän upeimpiin paikkoihin. Nämä kohteet ovat saavutettavissa vain risteillen. Koe majesteettiset vuonot ja kimaltelevat jäätiköt, ja nauti kaikista vaikuttavista näkymistä jääkarhujen valtakunnassa.
Expedition laivoilla asiantuntijat kertovat kohteen luonnosta, eläimistä, historiasta ja kulttuurista. Huippuvuorten risteilyllä on hyvät mahdollisuudet nähdä jääkarhuja, valaita ja mursuja. Tämä etenkin niillä reiteillä, jotka kiertävät saarten pohjoisosiin. Risteily Huippuvuorilla on kokemus, joka ylittää kaikki odotukset!
Expedition-risteily Hurtigrutenilla
Vaikuttavia jäätiköitä ja korkeita vuonoja - Huippuvuoret on unohtumaton elämys.
Silversea
Silversean luksusristeilyt Huippuvuorille
Nauti luksuskokemuksesta vuorten ja jäätiköiden ympäröimänä Silversean tutkimusmatkaristeilyllä.
Usein kysyttyjä kysymyksiä Huippuvuorten risteilyistä
Paras aika matkustaa Huippuvuorille on keväällä ja kesällä. Silloin luonto herää eloon pitkän pimeän talven jälkeen. Maisema on kaunis, täynnä kimaltelevaa jäätä ja lumihuippuisia vuoria, ja keskiyön aurinko levittää kultaista valoaan, tarjoten pitkiä päiviä saarien tutkimiseen. Kesäisin on parhaat mahdollisuudet nähdä jääkarhuja. Vuorten rinteet kuhisevat usein elämää lintujen saapuessa Huippuvuorille pesimään.
Keski- ja loppukesästä on mahdollista päästä pohjoisemmas saaristoon, kun jää vähitellen sulaa. Huippuvuorten kukat, jotka kestävät arktiset sääolosuhteet, puhkeavat kukkaan tähän aikaan vuodesta. Syksyä pidetään kuitenkin kauneimpana vuodenaikana valokuvauksen kannalta. Silloin valo muuttuu pehmeämmäksi ja maisema vaihtuu syksyn väreihin. Risteilykausi Huippuvuorilla ei ole kovin pitkä, mutta sitäkin antoisampi.
Huippuvuorilla on asutuskeskuksia, mutta ne ovat pieniä ja niitä voidaan kutsua pikemminkin kyliksi tai taajamiksi kuin varsinaisiksi kaupungeiksi.
Suurin asutuskeskus on Longyearbyen, jossa asuu reilut 2 000 ihmistä. Se on Huippuvuorten hallinnollinen keskus ja siellä on peruspalveluja kuten koulu, sairaala, kauppoja, ravintoloita, hotelleja ja jopa yliopistokeskus (UNIS - University Centre in Svalbard). Longyearbyenissä on lentokenttä ja risteilyt lähtevät yleensä liikkeelle täältä. Osa risteilyistä voi myös alkaa Huippuvuorten ulkopuolelta, kuten manner-Norjasta.
Muita Huippuvuorten asutuskeskuksia ovat Barentsburg (venäläinen kaivosyhdyskunta) ja Ny-Ålesund (tutkimusasema).
Huippuvuoret on luontokohde ja laivalta tehdään retkiä kumiveneellä erämaahan.
Tutkimusmatkaristeilyt Huippuvuorille sopivat seikkailunhaluisille matkailijoille, jotka haluavat päästä lähelle arktista luontoa ja tutkia erämaata. Risteilyllä on usein mukana asiantuntijoita, taitavia oppaita ja tutkijoita. Risteilyn aikana pääset maihin tutkimusmatkoille yhdessä tiimin kanssa ja opit tuntemaan tämän upean luontokohteen ja sen eläimet Laivasta poistutaan kumiveneisiin ja tehdään siten maihinnousuja kerran tai useita kertoja päivässä. Joskus tehdään myös retkiä vesillä kumiveneillä esimerkiksi jäätikön luokse ilman, että mennään maihin. Kumiveneisiin siirtyminen vaatii kohtalaista fyysistä liikuntakykyä, vaikka laivat muuten ovat yleensä esteettömiä.
Ei tiedetä tarkalleen, kuinka monta jääkarhua Huippuvuorilla elää, koska niiden laskeminen on haastavaa, mutta sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä useita yksilöitä tutkimusmatkaristeilyn aikana. Voit myös nähdä mursuja, jotka ovat nousseet rannalle, hylkeitä jäätiköiden keskellä, valaita ja harvinaisia lintuja, jotka pesivät vuorten rinteillä. Aina on jotain uutta, mihin kiinnittää huomionsa ja jokainen päivä tuo mukanaan uusia elämyksiä. Pelkästään kannella seisominen ja katsominen hiljaiseen, maisemaan ja mahtaviin jäälohkareisiin keskiyön auringon valossa on aivan erityinen kokemus.
Tarkka risteilyreitti riippuu paljon Huippuvuorten vallitsevasta säästä, ja miehistö pyrkii näyttämään matkan aikana kauneimmat paikat ja jännittävimmät eläinkohtaamiset. Osa laivoista pystyy paremmin liikkumaan alueilla, joilla on jääpeitettä ja osan on pysyteltävä alueilla, joilla ei ole jäätä.
Risteilyt alkavat ja päättyvät yleensä Longyearbyenin kaupunkiin Spitsbergenissä, joka on Huippuvuorten hallinnollinen keskus. Magdalenafjorden ja Kongsfjorden ovat suosittuja kohteita tutkimusmatkaristeilyillä Huippuvuorilla. Vuonot tarjoavat upean vaihtelevan maiseman, jossa on saaria, rantoja, kulttuuriaarteita ja jännittäviä paikkoja maihinnousuille. Magdalenafjordenissa on suuri mahdollisuus nähdä jääkarhuja ja muita eläimiä, ja suuri Kongsfjorden on erittäin kaunis vuorenhuippuineen ja jäätiköineen. Täällä on maamerkkejä kuten Krossfjorden ja luonnonkaunis Lillehöökbreen, Kapp Mitran vuorenhuippu ja mahtava Kongsbreen-jäätikkö.
Kongsfjordenin varrella sijaitsee Ny-Ålesund. Historiallinen pieni tutkimuskylä Ny-Ålesund on pysähdyspaikka monilla Huippuvuorten risteilyillä. Täällä on useita kansainvälisiä tutkimusasemia, ja Ny-Ålesund on maailman pohjoisin asutuskeskus! Muita pysähdyspaikkoja Svalbardin matkalla ovat Raudfjordenin jäätiköt ja kaunis Hornsund Spitsbergenin etelärannikolla, joka on monien eläinlajien koti. Huippuvuorten suurin vuono on Isfjorden, yli 100 kilometrin pituinen vuonojärjestelmä. Täällä on yksi tunnetuimmista maamerkeistä, Alkhornet-vuori. Alkhornetia kutsutaan Lintuvuoreksi kaikkien lintulajien vuoksi, jotka ovat tehneet vuoresta kotinsa.
Muita paikkoja, joissa voidaan vierailla tutkimusmatkaristeilyllä, ovat mursukolonia Moffenin saarella, suuri Monacoglaciär-jäätikkö ja venäläinen kaivoskaupunki Barentsburg, joka on Huippuvuorten toiseksi suurin asutuskeskus. Barentsburg on vaikuttava kokemus, jossa yhdistyy venäläinen arkkitehtuuri ja uskomattomat näkymät ympäröivään talvimaisemaan.
Suuri osa kokemuksesta on myös upeat expedition-laivat ja niiden asiantunteva miehistö. Laivan miehistö on erittäin huolehtivainen ja pyrkii tarjoamaan matkustajille upean kokemuksen sekä laivalla että maihinnousuilla.
Eri varustamoilla on hyvin eri tyyppisiä laivoja. Edullisimmat ovat hyvin vaatimattomia ja matkustajamäärä voi olla vain noin 50 matkustajaa. Uudemmat laivat taas ovat jopa kuuden tähden luksusluokan laivoja, joilla niilläkin matkustajamäärä on yleensä alle 200. Kaikki ruokailut kuuluvat jokaisella varustamolla hintaan, mutta muuten risteilyyn sisältyvät palvelut vaihtelevat paljonkin.
Ole yhteydessä meihin ja autamme sinulle sopivan risteilyn löytämisessä.